2e Kerstdag

Het Kersttoernooi 2019

Het kersttoernooi van onze club weer georganiseerd door Huub Lutterman en zijn vrouw Trudy is weer achter de rug .
Waren er vorig jaar 21 deelnemers nu 28 ,dat is mooi.
Huub deelde de wedstrijden in via de labels met naam uit de muurkast , mooie uitvinding .
Hij begon met te vertellen hoe het zou gaan en dat er binnen gespeeld zou worden en of we a.u.b de kerstgedachte in ere wilden houden .
Als je een “stukje” schrijft ontkom je er niet aan dat het veel over je zelf gaat want tijdens het spel ben je helemaal verdiept in je zelf !
De 1e partij met Matty Beers ging verloren maar tegen de kanjers Piet Hutten en Leo Donkers .
De 2e wedstrijd met Piet de Jong en deed dat met veel plezier ,lekker ontspannen ,twee van die mannetjes die het allemaal wel weten .
Overwinning op Wymie en Jaap Roest. Tijdens de wedstrijden kwam ook onze secretaris Egi van Hout en zijn vrouw Dini nog even langs ,met lieve hond, gezellig zitten kletsen o.a. over hoe Facebook werkt .
Trudy kwam regelmatig langs met lekkere hapjes en stond ook achter de tap .
Ook nog tijdje met Frans Bakker zitten praten over dat de kerstpost zo laat door komt en dat mijn verstandkies 14 dagen geleden is getrokken en dat ik daar nog steeds last van heb ,ja zei hij “dat merk ik wel “ , vroeg hem niet waaraan hij dat merkte.
De laatste partij met Jannie Wapstra  ,wat een pech voor haar ,ze had al 2 partijen gewonnen, hoe kon ze het zo treffen , ik speelde als Feyenoord en jullie weten dat houd niet over , Frans Bakker en Truus Jacobse waren ons de baas ,nou eigenlijk mij, sorry Jannie .
Na een drankje ging Huub vertellen hoe de prijsuitreiking was, wel eerst de nummers 1en 2 mochten wat uitzoeken en als derde nummer laatst en wie was dat ? de onverstoorbare Peter Berriotte.
De winnaar is … o,jee hier ging Huub in de fout ,riep Coos van Vliet naar voren maar herstelde het nog op tijd met 1 punt meer in de plus was het Dini Schollaart met 3 gewonnen partijen en plus 14 ! Hoe is het mogelijk de gevestigde orde verslagen .
Iedereen ging met een prijs naar huis met dank aan de sponsors en de club.
Zelf was ik zo dom om knabbeltjes te nemen [ kies ] ,zag Gertie heel blij zijn met gewonnen knotten wol .
Het feest was wat vroeger afgelopen dan vorig jaar , jammer. Al komt het Oliebollentoernooi nog ,op een maandag.
Wetende dat ook 2020 verdriet zal brengen wil ik toch nu al iedereen een

Voorspoedig en zo Gezond mogelijk Nieuwjaar wensen,

met vr. groeten Anton december 2019

 

De Winnaars ,Zo maar, misschien iets voor Huub ?

Met vriendelijke groeten,

Anton