NPC september 2020

    NPC 2020-2021

Foto’s

Afgelopen zaterdag is de NPC (Nationale Petanque Competitie) van start gegaan.
HKB”84 doet mee met één team, dat team telt totaal 15 speelsters/spelers, er zijn mensen die alleen thuis willen spelen en ook personen die in willen vallen. Het was prachtig weer en de eerste wedstrijd werd op het eigen terrein gespeeld. Omdat in de middag de ranglijst voor teams was gepland zijn wij in overleg met de tegenstanders om 10:00 uur van start gegaan. Op deze dag hebben Betty, Coos, Truus, Wilma, Frans, Herman, Jan en Kees gespeeld. Het was perfect weer om lekker buiten te spelen en dat hebben wij dan ook met veel plezier gedaan.

In de eerste ronde worden er drie doubletten gespeeld, de uitslagen waren:
13-1
13- 2
13-12

Na een pauze met koffie en wat lekkers ging de tweede ronde van start, in de tweede ronde worden twee tripletten gespeeld, met het volgende resultaat:
13-8
7-13

De derde ronde waarin weer drie doubletten gespeeld worden ging het iets minder dan de eerste ronde, met als resultaat:

13-7
8-13
12-13

Dat betekent dat HKB’84 de eerste speeldag gewonnen heeft met:

5-3

In verband met het covid 19 virus heeft de NJBB de regels wat aangepast om de competitie zo veilig mogelijk door te laten gaan. Een van die regels is dat men ook om 10:00 uur mag beginnen. Ook is het mogelijk om buiten te spelen tot een minimale temperatuur van 10 graden. En daar gaan wij indien mogelijk gebruik van maken. Verder hebben wij met onze team leden afgesproken dat als wij de hal waar wij moeten spelen naar ons idee niet aan de eisen (covid-19 en ventilatie) voldoet, wij daar dan ook niet spelen.