ZTC krantbericht

PETANQUE / JEU DE BOULE
     populair in Nederland en Harderwijk

Op 1 mei 2022 werd op het sportcomplex van de jeu de boules vereniging Harderwieker Bieleggers’84 (HKB’84) een groot toernooi gespeeld met meer dan 100 spelers, namelijk de Zomer Triplette Competitie (ZTC) 2022.

De organisatie was in handen van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB) van het district Midden.
Om 10.00 uur werd gestart met 34 equipes van jeu de boules verenigingen uit diverse plaatsen uit het midden van het land. Vanuit Harderwijk hebben 4 equipes deelgenomen waarvan één in de hoofdklasse en drie in de eerste klasse.

Op alle 8 velden van het sportcomplex werd gespeeld waarbij opgemerkt moet worden dat elk veld bestaat uit verschillende grootte van steentjes. Hierdoor is het niet eenvoudig om de boule bij de but te plaatsen (pointeren) en om een boule weg te schieten (tireren).
Concentratie en tactisch spelen zijn een voorwaarden om tot een winnend resultaat te komen. Jeu de Boule (pétanque) is een sport waar zowel verdedigend als aanvallend gespeeld wordt. Voor het publiek was dit mooi om te zien. Bij zo’n toernooi is clubkleding verplicht en daardoor konden de toeschouwers de verschillende equipes én het spel goed volgen.

Deze zomercompetitie bestaat uit 4 speeldagen, waarvan de volgende is op zondag, 15 mei 2022 bij de jeu de boules vereniging Pétanque Barneveld. Na het spelen van de 4 dagen zal de winnaar van de Zomer Triplette Competitie 2022 bekend zijn. Er wordt gestreden om promotie en om degradatie te voorkomen. Het team dat eerste wordt krijgt een beker en een medaille, de teams twee en drie ontvangen ook een medaille. Natuurlijk gaat het om de eeuwige roem.

Bent u nieuwsgierig geworden, kom dan gerust eens kijken of sterker nog wordt lid.

De locatie van HKB’84 is aan de Parkweg 6a en is elke dag geopend van 13.00 tot 15.30 uur (behalve zondag) en op de maandag -en woensdagavond van 19.00 tot 22.30 uur. 
Meestal om vrij te spelen en te oefenen/trainen. Maar regelmatig worden er ook interne competities georganiseerd.

Op 11 juni 2022 organiseert HKB’84 het Aaltjesdagtoernooi en op woendag 15 juni 2022 begint de cyclus van de Harderwieker Midweek Toernooien.

Meer informatie op onze website https://www.hkb84.nl of stel een vraag op jbvhkb84@gmail.com.